Кражби

krajbi

Разкриване на всякакви кражби и съучастници

Корупция

korupcia

Разкриване корупция и корупционни схеми

Изневери

izneveri

Разкриване на изневери между партньори

Престъпления

prestuplenia

Разкриване на тежки престъпления

Удачно ли е да се използва детектор на лъжата при интервю за работа?

Случвало ли ви се е да изпитвате дълбоки съмнения, относно дадени твърдения и да опитвате да решите случая сами, но без успех? Ако сте в подобна ситуация и липсата на доказателства само ви измъчва, то можете да ангажирате проучване, с помощта на частен детектив, който да осветли всяка част от проблема за вас. Освен това, ако не се нуждаете от дискретност, за установяване на истината, а сте пред открит конфликт, то можете да приканите лицето, което е загубило вашето доверие да направи тест с полиграф.

Това е психофизиологично изследване, познато още като детектор на лъжата , което може да даде точен резултат над 95%. Специализираната апаратура, с която разполага бюрото за изследвания Рефлекс, е лицензирана в САЩ от Търговския департамент на правителството. Високо квалифицираните специалисти, от друга страна, са признати и от АПА или Американската Психологична Асоциация. Единственото в България бюро за изследвания, което разполага с два компютъризирани полиграфа, дава възможност да се правят много повече тестове на ден, независимо дали се намирате в София или в друга част на страната.

Удачно ли е да се използва детектор на лъжата при интервю за работа?

Удачно ли е да се използва детектор на лъжата при интервю за работа? Някои собственици на фирми използват полиграф и с цел превенция на евентуални измами, от страна на своите служители и със същия успех го прилагат по време на интервю за работа. Така бъдещите служители могат да се запознаят от самото начало с методите на работа. Дали това би било стресиращо за участниците? Всичко зависи от начина на представяне на теста и целите, за които се използва той, но е важно да се отбележи, че се прилага само, в случай на доброволно съгласие, а също и в максимално спокойна атмосфера.

Освен това всички въпроси, които включва тестът, са подготвени внимателно, като тестваното лице бива запознато с тях, преди да се пристъпи към самия тест. Какво всъщност представлява самата процедура? Това е психофизиологичен тест, даващ представа за промените, които настъпват у тестваното лице, в резултат на зададени въпроси, като всичко това се отчита с помощта на датчици, върху графика. Резултатите се анализират от специалисти, подготвени за различни казуси, както и за различни ситуации.

Дори и тези, които смятат, че могат да се подготвят предварително и да подведат резултатите, могат да останат разочаровани, пред опитния специалист, който може да направи прецизна преценка, както за това които въпроси да зададе, така и за начина, по който да тълкува резултатите. Към един от първите етапи от изследването с детектор на лъжата, спада отчитането на разлика между емоционалните и неемоционалните стимули, както и съответните отговори, които дава изследваното лице. Опитите за измама на полиграфа или прекаленото желание да се дават верни отговори, както би могло да бъде в случай на интервю за работа, могат да бъдат изтълкувани погрешно, поради което специалистите съветват тестващите се, да бъдат максимално искрени.

Затова тези, които са решили да получат максимален брой положителни резултати и следват някакви предварителни препоръки, които да спомогнат за това, имат доста голям шанс да разберат, че са си загубили времето. Вижте подробности на страниците на детекторналъжата.net и при възникнали въпроси и неясноти, не се колебайте да се свържете със специалистите ни за консултация.

Полиграфски сертификати