Кражби

krajbi

Разкриване на всякакви кражби и съучастници

Корупция

korupcia

Разкриване корупция и корупционни схеми

Изневери

izneveri

Разкриване на изневери между партньори

Престъпления

prestuplenia

Разкриване на тежки престъпления

Често задавани въпроси:

Колко точен е детектора на лъжата ?

Полиграфското изследване е много точен метод за детекция на лъжата- истината Смята се, че точността на резултатите е в границите на 90-95 %. Съвсем наскоро, изследванията показват , че точността на компютъризираното тестване с полиграф е 98%.

Има ли разлика между полиграф,полифизиограф и детектор на лъжата ?

Не . Инструментът полиграф или полифизиограф е научен , диагностичен инструмент, който често се нарича " детектор на лъжата " . Но би било по-подходящо да го наречем "детектор на истината ".

Аз съм искрен , но съм нервен преди явяването ми на полиграфското изследване . Как полиграфа ще установи разликата между състоянието ми на нервност и това дали лъжа?

Това е съвсем нормално за един невинен човек да се чувства нервен и полиграфският изследовател е много наясно с това. Нервната реакции, които се записват на полиграмите не се тълкуват от полиграфският изследовател като проява на измама. Нервната реакции са напълно различни от тези реакции , които протичат , когато изследваното лице се опита да скрие истината.

Ще знам ли предварително всички въпроси, които ще ми бъдат зададени по време на полиграфското изследване ?

Да. Полиграфският изследовател и изследваното лице ще обсъдят всички въпроси, които ще бъдат зададени по време на теста.Няма да има въпроси, които не се обсъдени предварително с изследваното лице.Задаването на необсъден въпрос би провалило цялото изследване затова категорично няма да има такива въпроси.

Колко време отнема изследването с детектор на лъжата?

Полиграфското изследване отнема от два до три часа ,но в някои случаи може да отнеме повече или по-малко време , в зависимост от естеството на проблема и предмета на разследването.

Защо изследването с детектор на лъжата продължава от два до три часа ?

Изпитващият трябва да даде подробно обяснение за процедурата при полиграфското изследване , как работи детектор на лъжата , и той ще отговори на всички въпроси, които може да има изследваното лице.

Полиграфски сертификати