Кражби

krajbi

Разкриване на всякакви кражби и съучастници

Корупция

korupcia

Разкриване корупция и корупционни схеми

Изневери

izneveri

Разкриване на изневери между партньори

Престъпления

prestuplenia

Разкриване на тежки престъпления

Често задавани въпроси за детектора

Колко точен е детектора на лъжата ?

Полиграфското изследване е много точен метод за детекция на лъжата- истината Смята се, че точността на резултатите е в границите на 90-95 %. Съвсем наскоро, изследванията показват , че точността на компютъризираното тестване с полиграф е 98%.

Има ли разлика между полиграф, полифизиограф и детектор на лъжата?

Не. Инструментът полиграф или полифизиограф е научен, диагностичен инструмент, който често се нарича "детектор на лъжата". Но би било по-подходящо да го наречем "детектор на истината".

Аз съм искрен, но съм нервен преди явяването ми на полиграфското изследване. Как полиграфа ще установи разликата между състоянието ми на нервност и това дали лъжа?

Това е съвсем нормално за един невинен човек да се чувства нервен и полиграфският изследовател е много наясно с това. Нервната реакции, които се записват на полиграмите не се тълкуват от полиграфският изследовател като проява на измама. Нервната реакции са напълно различни от тези реакции, които протичат, когато изследваното лице се опита да скрие истината.

Ще знам ли предварително всички въпроси, които ще ми бъдат зададени по време на полиграфското изследване?

Да. Полиграфският изследовател и изследваното лице ще обсъдят всички въпроси, които ще бъдат зададени по време на теста. Няма да има въпроси, които не се обсъдени предварително с изследваното лице. Задаването на необсъден въпрос би провалило цялото изследване, затова категорично няма да има такива въпроси.

Колко време отнема изследването с детектор на лъжата?

Полиграфското изследване отнема от два до три часа, но в някои случаи може да отнеме повече или по-малко време, в зависимост от естеството на проблема и предмета на разследването.

Защо изследването с детектор на лъжата продължава от два до три часа?

Изпитващият трябва да даде подробно обяснение за процедурата при полиграфското изследване, как работи детектор на лъжата, и той ще отговори на всички въпроси, които може да има изследваното лице.

Полиграфски сертификати