Кражби

krajbi

Разкриване на всякакви кражби и съучастници

Корупция

korupcia

Разкриване корупция и корупционни схеми

Изневери

izneveri

Разкриване на изневери между партньори

Престъпления

prestuplenia

Разкриване на тежки престъпления

Любопитни факти за Детектора на лъжата

Детекторът на лъжата, известен още като полиграф, се използва от дълги години. Всички знаем, че най-често той се използва за разкриване на измами, престъпления, а и на изневери.


Но това не са единствените случаи, когато детекторът на лъжата може да ни бъде от полза. Представете си какъв хаос ще настане, ако родните ни политици се подложат на тази процедура?
Всъщност подобно нещо вече е правено. И може би ще се изненадате да научите, че на детектора на лъжата у нас са били подложени редица известни личности.  Резултатите от този експерименти са доста интересни.
В Англия също са прибягвали до употребата на полиграфа като средство за разкриване на истината. През 2012 г. на детектор на лъжата е бил положен руски депутат и бизнесмен, за когото е имало съмнения, че е замесен в престъпления срещу руски агент.
Отново в Англия се е провел още един любопитен експеримент, чиято цел била да се установи вярно ли е, че политиците имат навика да лъжат. Разбира се, участниците са взели участие по свое желание и детекторът е показал, че те казват истината на зададените им въпроси.
Няма никакво съмнение, че ако и в нашата страна бъде предложен подобен експеримент, жалещите да участват в него политици ще бъдат наистина много малък брой.

Полиграфски сертификати